Ruimtelijke effect verhoogde vlonder

 

Door de aanbouw van een ‘tuinkamer’ was de relatie tussen het huis en de tuin verloren gegaan. Om deze te herstellen en te versterken is het complete tuinplan vormgegeven rond de ´tuinkamer´. Vanwege het feit dat een groot deel van het perceel aan de zijkant van de woning is gesitueerd moest een duidelijke verbinding gemaakt tussen achtertuin en zijtuin. De oplossing hiervoor was een langwerpige, verhoogde vlonder die ervoor zorgt dat de tuin één geheel is geworden. Door in de vlonder een solitairboom en vaste planten borders te voorzien is het een mooi verlengstuk van de tuin geworden. Door de keuze van Afrikaans Padouk als vlonderplank is er een mooie synergie met de hardsteen tegels doordat beide materialen fraai ´vergrijzen´.
Vanwege de grote relatie tussen de ´tuinkamer´ en de tuin is er een uitgebreid verlichtingsplan opgesteld met als eye-catcher de LED-lijn aan de onderzijde van de verhoogde vlonder. Dit geeft een subtiel effect waardoor de vlonder boven het gazon lijkt te ´zweven´.

Michiel van Loon

tuin- en landschapsconcepten

Vandaag de dag draait het in de tuin-en landschapsarchitectuur meer en meer om een onderscheidende uitstraling met oog voor detail. De architectuur is meer dan wat je met het blote oog waarneemt, het is de prikkeling van zintuigen. Hierdoor ontstaat er meer een beleving dan gebruik van de ruimte. Michiel van Loon onderscheidt zich door een persoonlijke aanpak, vernieuwend vakmanschap, innovatief en creatief denken, respect voor de omgeving en een kritisch oog voor detail.

  • Op zoek naar: tuinarchitect |
  • tuinontwerp |
  • tuinarchitectuur |
  • tuinvormgeving |
  • exclusieve tuin |
  • tuinontwerp in oirschot |
  • verlichtingsplan |
  • tuinverlichting |
  • beplantingsplan |
  • vijver |
  • waterelement |
  • buiten |
  • hovenier oirschot
Lees meer
Fotografie: James van Leuven Michiel van Loon tuin- en landschapsconcepten Helpad 27, 5688 BV Oirschot +31 (0)6 28 99 84 14 info[at]michiel-vanloon[dot]nl Rechtsverhouding